måndag 1 november 2010

Lemon Curd

Här kommer receptet på en mumsig lemon curd, som vi bjöd på under lördagens Afternoon Tea. Gästerna fick den först på sina scones. Sedan fyllde jag svärmors mandelmusslor med en klick lemon curd också, spritsade över vispgrädde och toppade med färska bär.
Receptet på Lemon curden hittade jag hos
Erka Perkas Kök, som för övrigt är en härlig matblogg med mycket trevlig läsning!

Erka Perkas Lemon Curd, 1 liter

3,5 dl strösocker
150 gram rumsvarmt smör
3 vältvättade citroner, rivet skal från 2 och saft från 3
6 lätt vispade ägg

Lägg ner sockret i en rostfri, inte för stor kastrull, tillsammans med citronskal och citronsaften. Klicka också ner smöret samt de lätt vispade äggen. Sätt kastrullen i en större kastrull, till hälften fylld med vatten. Sjud krämen i vattenbadet och rör hela tiden tills den tjocknar. Häll upp i sterila glasburkar och förvara i kylskåp. Lemon curden är hållbar i kylskåp i cirka 2 veckor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.