lördag 18 april 2009

Fläskfilépasta


Detta är fläskfilépasta, snarlik den man beställer ute på en kvarterskrog. Den är krämig och god och innehåller alldeles för mycket grädde. Men ack så god den är!


Fläskfilépasta, 4 helgportioner eller 6 vardagsportioner

400 gram fläskfilé

2 gula lökar

1 stor burk champinjoner

1 vitlöksklyfta

1 buljongtärning

2 ½ dl vatten

3 dl grädde

1 msk soja

Grillkrydda

Salt

Svartpeppar

Maizena brun redning

Smör till stekning


Penne pasta


Skär fläskfilén i bitar. Hacka löken och låt champinjonerna rinna av. Fräs lök, vitlök och champinjoner i smöret och tillsätt sedan fläskfilén. När fläskfilén är klar tillsätt vatten, buljongärning och grädde. Krydda med soja, salt, peppar och grillkrydda. Red av med maizena. Låt puttra lite och vänd sedan ner kokt penne pasta i såsen.

Riv över parmesanost och servera!

3 kommentarer:

  1. Hur gott såg inte detta ut då!!!!?
    Kan riktigt känna smaken...
    Har inte ens ätit frukost än.
    Ska göra några goda mackor till mig och sambon, vi ska stå på bakluckeloppis idag och förhoppningsvis bli av med lite saker som inte används längre.

    Ha en skön Söndag!
    Mvh Åsa.

    SvaraRadera
  2. Ååååh gud så gott det där lät! ska verkligen testa snart, kanske den här helgen!

    SvaraRadera
  3. Det här är verkligen supergott!!! Tack så jätte-jätte-jättemycket för receptet!!!
    /Mia

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.