fredag 3 april 2009

Finska påskbullar med kvarg


När jag bakade i söndags passade jag på och även gjorde kvargbullar som äts under påskhelgen i vår familj. Kvarg som man hittar i mataffären under namnet Kesella är en färskost. Testa gärna detta! Resultatet blir en inte alltför söt bulle med en krämig ostfyllning.


Kvargbullar till påsk, 12 stycken


Vetedeg, recept här


Fyllning:

1 burk kvarg (Kesella)

1 ägg

½-1 dl strösocker

Rivet skal från ½ citron


Pensling:

Uppvispat ägg


Dekoration:

Cocktailbär

Avrunna mandarinklyftor


Rulla ut släta bullar av vetedegen. Låt bullarna jäsa övertäckta i 20 minuter. Rör under tiden ihop fyllningen. Gör en grop i varje bulle med mjölad botten av ett dricksglas. Pensla kanterna med uppvispat ägg. Klicka i fyllning. Dekorerar med cocktailbär och mandarinklyftor. Grädda i 200 grader i ca 10 minuter.


Tips!

Du kan också lägga ner några russin innan du klickar i fyllningen i bullarna!


4 kommentarer:

  1. Åh det där har jag aldrig hört talas om! Dom ser väldigt påskiga ut! Ha en trevlig helg!

    SvaraRadera
  2. Ser riktigt påsksöta ut : ) det blir stor påskbakning för mej, oh ändå så kul : )

    Ha en underbart härlig lördagkväll : )

    SvaraRadera
  3. är inte de här bullarna ryska??

    SvaraRadera
  4. Anonym: Vet tyvärr inte om man äter dessa i Ryssland också men det är ett ganska utbrett bakverk i södra Finland och Helsingfors-området iaf!

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.